PLOVILA NAUTIČKOG CENTRA HVAR

Nautički centar Hvar posjeduje tri motorna plovila,jednu plastičnu brzu brodicu marke "Kvarner Rab 8,30m", te dva brza gumena čamca marke "Avon".

Brza brodica je dužine 8,30m, sa vrlo jakim pogonskim agregatom " Perkins Sabre", jačine 330 k/s i maksimalne brzine 26 čvorova. Plovilo je opremljeno sa modernom navigacijskom opremom, sredstvima za pomoć plovilima i nautičarima na moru, sustavom za ronjenje, alatima i drugim pomagalima.

Također može obavljati tegljenje na moru, uklanjanje konopa i drugih stvari na propelerima drugih brodica, podizanje raznog tereta i brodovaiz mora sa ronilačkim padobranima, kao i prijevoz i spašavanje unesrećenih osoba.

Plovilo može primiti do petnaest osoba, plus posada. Velikmspremnik goriva omogućuje veliku autonomiju na moru.

Dva gumena čamca koja Nautički centar Hvar posjeduje, dužine su pet metara, opremljena su sredstvima za pomoć u luci prilikom sudrenja i namještanja plovila na vez. Služe također za nadzor luke i prijevoz osoba, te manje intervencije.

Plovila mogu primiti šest osoba,plus skiper.

Gumeni čamci su opremljeni novim četverotaktnim motorima marke "Honda", jačine 75 k/s.

Čamci su vrlo sigurni i stabilni na moru prilikom manevriranja u luci i u vožnji na otvorenom moru, čak i pri velikim valovima. Maksimalna brzina čamaca je oko 30 čvorova.

Nautički centar Hvar također ima u posjedu i plovilo marke "Colnago 30" dužine 9 metara i brzine od 35 čvorova. To je interventno plovilo odn. Aluminijski gliser sa dva vanbrodska motora po 150 k/s. Služi za prijevoz otpada, vatrogasnih intervencija i ostalim aktivnostima za zaštitu akvatorija grada Hvara u slučaju onečišćenja mora.